Reinder - Rick - Hettie

Wij geven samen les. In alle combinaties, of alleen door een van ons.

 

Reinder: "In 2004 deed ik mijn eerste Biodanza workshop omdat mijn zus en zwager hier zo enthousiast over waren. Ik vond Biodanza eerst maar iets aparts, maar na een uurtje voelde ik de impact en het raakte mij enorm. Ik dacht "Dit werkt!" Ik geef vanaf 2009 Biodanza lessen in De Bilt, maar heb ook lesgegeven in Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Tja, overal waar mensen zijn, kan ik Biodanza geven. Vandaar de naam "BiodanzaWorld"; ik wil Biodanza wereldwijd aan mensen geven.....en hen raken....zodat zij zelf geraakt zijn in wie zij zijn.

 

Ook zakelijk pas ik elementen en de systematiek toe binnen mijn bedrijfsprogramma's. Fantastisch om te merken hoe mensen open gaan en op een ander niveau met elkaar gaan praten." 


Hettie: "Biodanza heeft mij 'gegrepen' sinds 2002. Het geeft me een gevoel van speelsheid en van vrijheid. De bevlogenheid van Rolando Toro heeft me diep geraakt en gestimuleerd om facilitator te worden. Ik geef nu met veel plezier Biodanza in een weekgroep in De Bilt.

 

Biodanza heeft bij mij gezorgd voor een verschuiving 'van denken naar voelen'. Vóór Biodanza was ik vooral bezig met kennis en kennis vergaren. Meer dan met ‘wijsheid’ en met ‘wijs worden’. Kennis en diploma’s gaven me vertrouwen en tegelijkertijd ook onzekerheid omdat het nooit genoeg was. Er is altijd meer kennis om te weten, altijd iets dat ik nog niet weet/ken. Biodanza gaat uit van het vitale onderbewuste: dat affiniteiten, instincten, vivencia’s, stemmingen en lichaamssensaties genereert zonder tussenkomst van het denken. Lange tijd had ik het gevoel dat ik altijd klaar moest zijn voor een examen: m'n verklaring of uitleg klaar moest hebben, goed genoeg moest zijn. Ik ontdekte een andere manier van leren, leren als een spiraal: op een steeds dieper niveau dingen begrijpen, niet: 'weten of niet weten', maar weten op een steeds maar dieper niveau. Niet al het weten en begrijpen gaat via het hoofd, ook het lichaam kan aangeven dat iets 'waar' is."


Informatie over Rick volgt